субота , 27.04.2024

На Прикарпатті 16-річний юнак взяв машину без дозволу батьків і розбив її у ДТП

16-річний керманич без дозволу батьків взяв автомобіль та не впорався з керування. Правоохоронці з’ясовують всі обставини автопригоди. 

аварія

25 березня на лінію «102» надійшло повідомлення від фельдшера швидкої допомоги про дорожньо-транспортну пригоду в селищі Перегінське. Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце, встановила, 16-річний підліток, місцевий мешканець, взяв без дозволу матері автомобіль «Kia Sorento». Не обрав безпечної  швидкості руху та не впорався з керуванням, відтак здійснив наїзд на металеву огорожу.

Як інформують у прес-службі поліції Прикарпаття, у транспортному засобі, окрім неповнолітнього водія, перебувало ще четверо друзів – підлітків. Наймолодшому з них – 14 років. Керманича та пасажирів доставлено до лікувального закладу з тілесними ушкодженнями різного ступеня важкості. В лікарні у всіх учасників ДТП взято кров для проведення аналізу. Попередньо підлітки були тверезі.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Поліція Прикарпаття нагадує, кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення кримінального правопорушення виповнилося 16 років. Однак, за вчинення окремих видів злочинів до кримінальної відповідальності притягуються неповнолітні особи у віці від 14 до 16 років.  Право керувати транспортними засобами(автомобілями, квадроциклами) можна отримати після досягнення повноліття, тобто з 18 років.

ДТП

аварія

Читайте також –
У Тисмениці водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу