субота , 27.04.2024

На Косівщині водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 15 діб арешту

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

наручники

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 вересня 2023 року у селі Старі Кути. Ввечері, близько 23:15, на вулиці Косівській працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння), а також склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: 15 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 грн або адмінарешту строком на 15 діб. В даному випадку суд вирішив застосувати до порушника покарання у вигляді адміністративного арешту.

Читайте також –
Псевдо-банкіри виманили у жительки Прикарпаття 48000 гривень