неділя , 28.04.2024

На Косівщині п’яний водій “Уралу” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 жовтня 2023 року у селищі Кути Косівського району. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Снятинській водій вантажного автомоіля “Урал 4320” під час руху заднім ходом не впевнився у безпечності свого маневру та здійснив зіткнення з огорожею, у результаті чого було завдано матеріальних збитків.

Водій вантажівки мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій вантажівки визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “Урал 4320” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
“Укрнафта” профінансувала закупівлю обладнання для 82 бригади ДШВ на 62 млн грн