четвер , 09.05.2024

В Івано-Франківську запускають безкоштовну майстерню 3D-друку

В Івано-Франківську на базі освітньо-культурного Гончаренко центру запускають безкоштовну майстерню 3D-друку.

3D-принтер

Тут навчатимуть роботи з 3D-принтерами та друкуватимуть необхідні для війська вироби: скиди, стартові платформи для дронів, конектори тощо. Це спільний проєкт освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, компанії ARTLINE та волонтерського руху ДрукАрмія. 

За словами організаторів, проєкт запускають ще в 9 містах України. У такий спосіб вони прагнуть популяризувати 3D-друк серед українців та залучити їх до волонтерської діяльності. Адже кожен власник принтера навіть в домашніх умовах може наближати перемогу. 

«Технології 3D-друку мають великий потенціал змінити ряд галузей, і ми хочемо сприяти формуванню кваліфікованих спеціалістів, здатних впроваджувати інновації в різноманітні сфери. Тож ця співпраця – наш внесок у розвиток 3D-друку в Україні, а заразом – у допомогу війську. Адже на цих принтерах можна створити безліч необхідних для війська виробів: від конекторів на Starlink до скидів, які допомагають нищити окупантів», – ділиться команда української компанії ARTLINE, яка безкоштовно надала принтери для волонтерського проєкту. 

У межах проєкту відвідувачі Гончаренко центру в Івано-Франківську зможуть пройти базовий курс із користування 3D-принтером, навчитися правилам друку та самостійно запустити виготовлення перших виробів. Менторами навчання стануть волонтери проєкту ДрукАрмія: вони проводитимуть безкоштовні майстер-класи та допомагатимуть учасникам майстерень.

Як зазначає директорка Гончаренко центру Івано-Франківськ Оксана Кузьменко, усі заняття в просторі безкоштовні, а майстерня 3D-друку працюватиме як у форматі майстер-класів, так і для друку виробів на замовлення військовослужбовців.

«Багато хто уявляє принтери величезними та навіть небезпечними. Але це стереотип. Вони компактні, легкі в опануванні, і точно не нашкодять нікому. Крім окупантів, звісно. Тож усе, що варто знати про ці пристрої, – завдяки ним можна допомогти війську. А тому ми чекаємо на всіх, хто хоче познайомитися з 3D-друком та побачити на власні очі, як це працює», – зазначає команда освітньо-культурної мережі Гончаренко центр.

Щоб ознайомитися з 3D-друком в Івано-Франківську, достатньо заповнити форму за цим посиланням.

Довідка

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

ARTLINE – провідна українська компанія, заснована групою ентузіастів у 2016 році з метою інтеграції передових технологій у повсякденне життя. Cьогодні компанія є провідним національним виробником ПК та дистриб’ютором інноваційних 3D-принтерів та філаментів Creality в Україні. Місія ARTLINE полягає у впровадженні інноваційних рішень для стимулювання технологічного розвитку країни. Ключовими напрямками діяльності компанії є розвиток технологій 3D-друку, підтримка та розвиток спільноти ентузіастів. 

Читайте також –
Відцентрові насоси RG від Salvatore Robuschi