неділя , 28.04.2024

У Тисмениці водій автомобіля “Хюндай” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

авто кермо

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 10 серпня 2023 року у селі Ганнусівка. Ввечері, близько 22:30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Хюндай”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУПАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій автомобіля “Хюндай” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Хюндай” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання в межах санкції ч. 3 ст. 130 КУпАП – штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Читайте також –
У Перегінській громаді горіла господарська будівля (ФОТО)