понеділок , 29.04.2024

У Тлумачі водій “Фольксвагена” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 вересня 2023 року у селі Олешів. Ввечері, близько 22:00, на автодорозі Івано-Франківськ – Тернопіль водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив з’їзд у кювет після транспортний засіб перекинувся.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження. Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Фольксвагена” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні керманич повністю визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Розшук припинено: 16-річного мешканця Коломиї знайшли мертвим у Львові