субота , 27.04.2024

У Тлумачі водій “Ауді” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після дорожньо-транспортної пригоди за його участі.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 липня 2023 року на автодорозі Снятин – Тязів. Ввечері, близько 18:30, у селі Озеряни Олешанської територіальної громади водій автомобіля “Ауді А6” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті автопригоди транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками, а водій – незначні тілесні ушкодження.

Після ДТП керманич вживав алкогольні напої, а саме пиво “Туборг” та “Ромколу”. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – 3,00 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної вимоги поліцейського про зупинку).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. По кожному протоколу суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним і за порушення ст. 124 КУпАП призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн, а за порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП – 34000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Також водій ще має двічі сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також –
Поблизу Івано-Франківська перекинувся легковий автомобіль