понеділок , 29.04.2024

У Космачі відбулася бурхлива зустріч з представниками ТЦК (ВІДЕО)

У селі Космач де стався інцидент із жінкою, яку місцеві мешканці побили, сприйнявши за “навідницю ТЦК”, відбулася зустріч із представниками Територіального центру комплектування.

Космач ТЦК

На зустріч у Будинку культури прийшли десятки мешканців Космача, здебільшого жінок. Конструктивної розмови не вийшло. Місцеві мешканці дорікали представникам ТЦК за «викручування рук» при врученні повісток і гукали «Ганьба!». А один із присутніх чоловіків взагалі заявив, що не розуміє, від якої агресії треба захищати країну, оскільки «не оголошено стан війни».

Про це повідомляє ТСН з посиланням на відео кореспондента видання Telegraf Яна Доброносова, опублікованого на YouTube.

Представник ТЦК поцікавився у присутніх, чи потрібно боронити державу, чи не треба, але у відповідь почув звичні закиди, що військкоми не їдуть з повістками на “Буковель”, а діти депутатів Верховної Ради не йдуть воювати.

“Кого захищати? Від кого захищати? У нас оголошена війна в Україні?” – допитувався один із чоловіків.

“У нас запроваджено режим воєнного стану, який запроваджується у випадку необхідності відбиття агресії, що зараз і здійснюється”, – відповів представник ТЦК.

“Відбиття агресії від кого? Ми не розуміємо, від кого”, – несподівано заявив космачанин.

Після цього одна з місцевих мешканок дорікнула в агресивності самим працівникам ТЦК, які “викручують руки”, вручаючи повістки, та в тому, що коли чоловіків мобілізують, вони “пропадають” і про них нічого невідомо.

Представникам ТЦК також докоряли “неконституційністю” запровадження воєнного стану.

Одна з місцевих мешканок емоційно звинуватила представників ТЦК у тому, що ті нібито “прикриваються простим народом”, і закликала їх самих йти воювати.

“Вперед! Починайте з себе. Не прикривайтеся простим народом. А ми за вами… Я перша піду”, – заявила вона.

акож жінка попросила представників ТЦК не перекручувати факти, наголошуючи, що представники їхнього села також захищають Україну на фронті.

“Майте повагу. Не робіть, що Космач не воює. Тому що наші хлопці воюють, захищають, стоять і віддали своє життя… Чому ви так з людьми робите? Ганьба вам усім”, – сказала вона.

Після цього зал вибухнув вигуками: “Ганьба!”.

Нагадаємо, 6 лютого, в селі Космач місцеві мешканці заблокували автомобіль жінки з 6-річною донькою та побили їх, бо вважали, що вона приїхала шпигувати за їхніми чоловіками, щоб “здати” їх військкомату. Тепер поліція з’ясовує обставини інциденту.


Читайте також –
Жителі Космача написали дві заяви в поліцію на жінку, яку побили