субота , 27.04.2024

У Космачі на блокпості місцеві мешканці побили двох жінок та дитину

У результаті конфлікту в Косівському районі постраждали троє людей, серед них – неповнолітня: поліція з’ясовує обставини інциденту.

бійка

Про це повідомили у прес-службі поліції Івано-Франківщини.

Вчора, 6 лютого, на лінію «102» надійшло повідомлення про конфлікт за участі місцевих мешканців в селі Космач. На місце негайно виїхали керівництво обласної, районної поліції та слідчо-оперативна група.

Поліцейські з’ясували, що мешканці отримали неправдиву інформацію, яку розповсюдили у локальних групах у соціальній мережі. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулись сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Вони були доставлені у місцеву лікарню.

Поліцейські провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди та невдовзі люди розійшлись.

Поліція очікує на результати експертиз від медиків, після чого буде вирішене питання щодо надання правової кваліфікації події.

Як зазначила сама постраждала Іванна Ванджурак на своїй Facebok-сторінці, вона їхала у відділення “Нової пошти” в Космач. З нею в машині перебувала шестирічна донька.

Зі слів жінки, у центрі, біля заправки, її зупинив натовп розлючених жінок. У них були в руках палиці, біти, різні залізні, металеві речі.

“Відкривши вікно, вони зразу почали говорити: “Хто ти така? Куди ти їдеш? Чого ти приїхала до нас в село?”.

Я їм пояснила, що їду з дитиною на пошту, і що я місцева, із сусіднього села.

Люди  з “наїздом” сказали, щоб показала свій телефон, чи їх там не знімала. Я одразу взяла в руки телефон — і одній жінці все показала. Вона побачила, що там нічого немає — і я поїхала.

Повертаючись із  пошти цією самою дорогою, вони знову там стояли, але вже були ще більш розлючені.

Я побачила, як всі ці люди просто ідуть на мою машину.

Встигла замкнути двері, і відчинила вікно, і декілька осіб почали мене знову питати: “Хто я така?”.  Назвали мене “наводчицею воєнкому”. Думали, що я “здаю” їхніх чоловіків”, – пише Іванна Ванджурак.

Читайте також –
У ЗСУ розповіли, чи зможуть підготувати 500 тисяч мобілізованих