середа , 08.05.2024

У Калуші п’яний водій їздив по клумбах і отримав 17000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 липня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Стуса працівники поліції зупинили водія автомобіля “BMW 525 D”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій БМВ своєї провини не визнав, запевнив, що правил дорожнього руху не порушував, від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, оскільки не було підстав як для його зупинки, так і для проходження такого огляду.

Втім, інспектор поліції у судовому засіданні надав пояснення, вказавши, що зупинив водія БМВ, оскільки той на вулиці Стуса їздив автомобілем по клумбах. Далі під час спілкування помітив, що водій нетверезий.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW 525 D” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд рішення суд першої інстанції залишив без змін.

Читайте також –
Суд скасував дозвіл на видобування нафти та газу на одному з родовищ Прикарпаття