понеділок , 29.04.2024

У Франківську п’яний водій “Мазди” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 серпня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Надрічній водій автомобіля “Мазда 626” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керування та виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілями “Ford Focus” та “Chery Tiggo”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій “Мазди” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчив результат огляду, який проводився у медичному закладі. До того ж цей водій кількома місяцями раніше уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому в даному випадку на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів), а також склали протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Мазди” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Мазда 626” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУПАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Перекинувся автомобіль: у Надвірнянському районі трапилася смертельна аварія