субота , 27.04.2024

У Франківську п’яний водій легковика скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 липня 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 17:40 на перехресті вулиць Макухи та Ребета патрульні поліцейські водій легкового автомобіля “ROVER 618 SI” не надав переваги у русі та допустив зіткнення з автомобілем “Ауді А6”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат позитивний – драгер показав 2,57 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді кожен із протоколі розглядали окремо. У судових засідання водій “ ROVERа” визнав свою провину по обох порушеннях.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд в обох випадках постановив водія автомобіля “ROVER 618 SI” визнати винним і за порушення ст. 124 КУпАП призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень, а за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Також порушник іще двічі має сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також –
У Франківську горів житловий будинок