субота , 27.04.2024

У Білих Ославах п’яний водій “Фольксвагена” заїхав у кювет та отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 серпня 2023 року у селі Білі Ослави Надвірнянського району. Ввечері, близько 23:20, на вулиці Марійки Підгірянки водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, нечітка вимова та порушення координації рухів. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” не визнав своєї провини, проте водночас надав пояснення, які підтверджують факт керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Чоловік розповів, що випив пляшку пива, їхав автомобілем і з’їхав на узбіччя. Потім прибули поліцейські, пропонували пройти огляд на стан сп’яніння, однак він відмовився, оскільки вважав, що стояв автомобілем на узбіччі, а не керував ним.

За твердженнями водія, автомобіль пошкоджень не отримав, а кювет він називав “узбіччям”.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУПАП і ч. 1 ст. 130 КУПАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
На Прикарпатті стався землетрус магнітудою 2,6