субота , 27.04.2024

Майже три проміле: у Тисмениці водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, 14 вересня 2023 року у селі Красилівка Тисменицької територіальної громади водій автомобіля “ВАЗ 21099” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат виявився позитивний. Драгер показав 2,83 проміле алкоголю, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУПАП (спричинення ДТП) і за  ч. 1 ст. 130 КУПАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. У судові засідання водій ВАЗу не з’явився, але направив на адресу суду заяву про визнання своєї провини у нетверезому керуванні.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУПАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

А справу за ст. 124 КУПАП суд постановив закрити у зв’язку із відсутністю складу порушення, оскільки пошкоджено було тільки автомобіль водія, іншим особам збитків не було завдано.

Читайте також –
За знущання над матір’ю прикарпатець отримав рік тюрми