понеділок , 29.04.2024

Крапельні стрічки для поливу: застосування, ефект і де купити

Крапельні стрічки – ідеальне рішення для поливу коренеплодів. При розміщенні на землі вони збільшують кількість і якість врожаю при мінімально можливих витратах.

крапельна стрічка

Крапельна стрічка забезпечує рослини необхідною кількістю води, яка доставляється безпосередньо до кореневої зони.

В Інтернет-магазині Avtopoliv.com.ua можна купити крапельну стрічку, яка дозволить побудувати просту систему водопостачання або більш досконалу систему, котра додатково включає подачу добрив та інших засобів, що підвищують врожайність.

Для чого використовується поливна стрічка?

Крапельна стрічка – продукт, який використовується для регулярного і акуратного поливу рослин. Крапельна стрічка оснащена крапельницями, розташованими через однакові проміжки, з яких вода стікає глибоко в ґрунт, що робить полив більш ефективним і рівномірним, а також економічним порівняно з традиційним поливом.

Системи зрошення можна налаштувати відповідно до типу та потреб культурних рослин, щоб полив був максимально ефективним. Крапельні стрічки дозволяють оптимізувати витрати на полив, тому є більш економічним рішенням, ніж традиційний полив, і в той же час вартість продукту дешевша, ніж у крапельної лінії.

Крапельні стрічки – застосування

Крапельне зрошення з використанням крапельних стрічок особливо добре працює в теплицях, тунелях, фруктових садах, а також там, де вирощують малину, полуницю та овочі. Завдяки їм крапельний полив рослин безпосередньо до підземних коренів не є проблемою.

Щоб це сталося, все, що вам потрібно зробити, це розмістити випромінювачі в різних точках певної області, а потім випустити кількість води, яка відповідає можливостям вибраних пристроїв.

Варто відзначити, що дуже важливою перевагою крапельних стрічок є можливість згорнути їх у зимовий період, а їхня конструкція полягає в тому, що лінії стрічки не забиваються.

Як влаштована крапельна стрічка?

Всередині крапельних стрічок є лабіринт або емітери (крапельниці), що забезпечують рівномірний потік по всій довжині зрошувальної нитки. Турбулентний потік води через лабіринт не дає осаду накопичуватися і засмічувати його. Крім того, ймовірність заростання та засмічення обмежується гладкістю країв випускних отворів, вирізаних лазером.

На зовнішній стороні стрічки є кольорові смужки, які полегшують розташування та правильне розташування вихідного отвору випромінювача. Безшовна конструкція запобігає скрученню стрічки навіть при дуже високих температурах. Залежно від застосування стрічки поділяються на тонкостінні і товстостінні. Стрічки крапельниці доступні в декількох варіантах між крапельницями (від 10 см до 100 см).

Підберіть крапельні стрічки до свого врожаю

При виборі крапельних стрічок враховуються: тип рослини – для полуниці та для картоплі необхідна різна відстань між випромінювачами (крапельницями). Вибір також залежить від типу ґрунту, на якому вирощуються рослини. Також важливо використовувати крапельну стрічку з відповідною довжиною ниток.

Після збору врожаю крапельну стрічку можна згорнути і зберігати до наступного сезону.