субота , 04.05.2024

Volkswagen Polo – історія та огляд популярної моделі

Volkswagen Polo – представник німецької марки в сегменті B.

Volkswagen Polo

Маленький міський автомобіль, який випускається з 1975 року, є однією з найпопулярніших моделей німецької автомобілебудівної компанії Volkswagen. Наразі уже продано більше 14 мільйонів екземплярів популярного VW Polo.

Історія Volkswagen Polo

Нова модель Polo була представлена ​​в 1975 році. Маленький і легкий, але досить місткий і практичний автомобіль VW швидко завоював визнання серед покупців. Зараз у автосалонах продається уже шосте покоління цієї моделі. Основними конкурентами є: Ford Fiesta, Renault Clio, Opel Corsa і Toyota Yaris.

Перше покоління моделі Polo вийшло на ринок у 1975 році, трохи більше ніж через рік після прем’єри моделі-близнюка Audi 50. Volkswagen Polo пропонувався в більшій кількості версій і був трохи дешевшим. Через три роки після прем’єри моделі Polo було знято з виробництва Audi 50.

У 1977 році до тридверного хетчбека приєднався дводверний седан, що продавався під назвою Derby. Обидва варіанти отримали свої назви від змагань з кінного спорту. Друга версія моделі Polo надійшла в салони в 1981 році. Технічно це була суттєво модифікована версія попередника. У пропозиції була спортивна версія G40 з двигуном з наддувом і механічним компресором.

Третє покоління Volkswagen Polo 1994 року було абсолютно нового дизайну. Стриманий сучасний стиль поєднувався зі значно покращеною якістю матеріалів, використаних у внутрішній частині автомобіля. Також автомобіль отримав набагато більший і просторіший кузов.

VW Polo спочатку пропонувався як 3- і 5-дверний хетчбек. Трохи пізніше до пропозиції додалися версії седан (класика) і універсал (варіант).У 1998 році до пропозиції була введена спортивна версія GTI, стилістично змодельована на більшому Volkswagen Golf. Через рік був проведений досить масштабний фейсліфтінг моделі. Крім змін в стилі кузова, була представлена ​​абсолютно нова панель приладів.

Четверта версія моделі Polo була представлена ​​в 2001 році. Для передньої частини автомобіля було обрано трохи сміливіший дизайн із подвійними круглими фарами. У 2003 році була представлена ​​версія седан, яка була запропонована на деяких ринках, як і позашляхова версія Cross Polo, представлена ​​через два роки. Від версії універсал відмовилися.

В кінці 2009 року стартували продажі VW Polo п’ятого покоління. Стилізація екстер’єру Walter Da Silva стала більш виразною. Оснащення моделі в частині комфорту і безпеки доповнено. У 2010 році нова версія зайняла перше місце в європейському та світовому плебісциті «Автомобіль року».

Останнє покоління Polo надійшло в салони Volkswagen у 2017 році. Стилістично новий VW Polo пройшов шлях, який проклав його попередник. Проте технологічно та конструктивно це дуже сучасний транспортний засіб із комфортним обладнанням. Від трьохдверної версії кузова відмовилися, а серед інших пропонували седан: на ринках Південної Америки він продається під назвою Vitrus.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo – технічні характеристики

Всі версії двигуна VW Polo доступні тільки з переднім приводом. Більшість екземплярів малогабаритних Volkswagen оснащені механічними коробками передач на 4,5 або 6 швидкостей. З 3-го покоління моделі пропонуються опціональні автоматичні коробки передач. Базові версії VW Polo оснащуються атмосферними бензиновими двигунами об’ємом від 0,9 до 1,3 л і потужністю від 40 до 75 к.с.

З 1995 року до пропозиції додалися більші агрегати об’ємом 1,4–1,6 л і потужністю від 60 до 125 к.с. Першою версією двигуна з наддувом стала модель G40 об’ємом 1,3 л і потужністю 116 к.с. Пізніше в останньому поколінні VW Polo GTI були додані двигуни з турбонаддувом об’ємом від 1,0 до 2,0 літрів і потужністю від 90 до 200 к. с.

Найкращу продуктивність мають дизельні агрегати з турбонаддувом об’ємом від 1,2 до 1,6 л і потужністю 75-105 к.с.

Volkswagen Polo – підсумок

Модель Polo є одним з найпопулярніших автомобілів сегмента B. Автомобіль хвалять за практичний і ергономічний салон і хороші ходові якості. Велика кількість вживаних агрегатів мають хорошу комплектацію. Найслабші двигуни не забезпечують достатньої динаміки.

Volkswagen Polo – це пропозиція для людей, які шукають маленький автомобіль. Рекомендований варіант – автомобіль з двигуном 1.6 потужністю 75 к.с. Перевагами Polo є: високий рівень безпеки, хороша якість збірки та просторий салон.

Читайте також –
Volkswagen Golf – походження, історія та огляд популярної моделі