неділя , 28.04.2024

У Заболотові водій “Опеля” попався п’яним поліції і отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 11 червня 2023 року у селищі Заболотів. Близько другої години ночі на вулиці Надпрутній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознак алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Драгер показав результат 3,23 проміле, що в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду за ч. 1 ст. 130 КУПАП. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У Франківську арештували кримінального авторитета за вимагання неіснуючих боргів