п’ятниця , 03.05.2024

У Верховині водій автомобіля “Hyundai” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій за кермом

Як зазначається у судових матеріалах, випадок трапився 31 липня 2023 року у смт. Верховина. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Івана Франка водій автомобіля “Hyundai Tucson” здійснив виїзд на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем “Сітроен”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій автомобіля “Hyundai Tucson” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови, порушення координації рухів, тремтіння пальців рук тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладів відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій автомобіля “Хюндай” не з’явився, але направив на адресу суду заяву про розгляд справи за його відсутності, а також про визнання своєї провини та каяття у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “Hyundai Tucson” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Водійського посвідчення порушник не отримував, тому суд не застосував додаткове покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

Читайте також –
Поліція розшукує громадянина Франції, який зник під час відпочинку у Карпатах