неділя , 28.04.2024

У Рогатині водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

п'яний водій

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 липня 2023 року у місті Рогатині. Близько 13:00 на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Астра”. Кермувальник мав явні ознаки алкогольного сп’яніння – запах спиртного з рота, порушення координації рухів, тремтіння пальців рук тощо.

Правоохоронці запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки або у медичному закладі. Однак водій від обох варіантів відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року. Тому в даному випадку на водія “Опеля” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУПАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія заперечив притягнення до відповідальності свого клієнта – мовляв, той не керував автомобілем.

Однак, це твердження повністю спростовується відеозаписами з нагрудних камер поліцейських. На відео зафіксовано, що в автомобілі “Опель”, коли до нього підійшли поліцейські, був лише один чоловік. Цей чоловік стверджував, що не керував транспортним засобом. За його словами, реальний водій начебто втік. Але на відео також зафіксовано, як поліцейські їхали службовим авто слідом за “Опелем” і постійно тримали його в полі зору.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Прикарпатець за кермом вантажівки скоїв аварію, у якій загинула 5-річна дитина