понеділок , 29.04.2024

У Рогатині водій “Фольксвагена” за п’яну аварію отримав 17000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто суд

Як зазначається у матеріалах справи, автопригода трапилася 19 липня 2023 року у місті Рогатині. Вночі, близько 01:30, на вулиці Шевченка водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не врахував дорожньої обстановки, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з вантажівкою “DAF”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій легковика мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови та порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. Водій “Фольксвагена” у судовому засіданні визнав свою провину, вказав, що допустив зіткнення із зустрічним автомобілем та справді відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
“Укрнафта” ввела в експлуатацію 8 нових свердловин у 2023 році