понеділок , 06.05.2024

У Калуші водійка “Фольксвагена” за п’яну їзду отримала 17000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння в’їхала у кільцеву розв’язку.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 липня 2023 року у місті Калуші. Близько першої години ночі на перехресті вулиць Хмельницького – Ринкова водійка автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням і допустила наїзд на кільцеву розв’язку.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водійка мала явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, почервоніння обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі відмовилася.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. Кермувальниця “Фольксвагена” направила на адресу суду заяву, в якій зазначила про невизнання своєї провини у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП. Проте у судовому засіданні, розповідаючи про свої нічні пригоди, все ж таки зізналася, що ввечері вдома випила шампанського, потім посварилася з чоловіком, потім сіла за кермо, щоб поїхати до подруги і далі не впоралася з керуванням та заїхала у кільцеву розв’язку. Жінка визнала свою провину у порушенні ст. 124 КУпАП і не визнала своєї провини у порушенні ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Втім, дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд зробив усе навпаки: постановив закрити провадження у справі за ст. 124 КУпАП, оскільки було пошкоджено лише автомобіль водійки, нікому іншому не було завдано збитків; і водночас суд постановив водійку автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винною у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушниця не погодилася із цим рішенням і подала апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив без змін постанову суду першої інстанції.

Читайте також –
На Івано-Франківщині за неякісний ремонт дороги судитимуть директора фірми