субота , 27.04.2024

У Калуші водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

ВАЗ-2107, Жигулі, Лада

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 березня 2023 року у місті Калуші. Близько першої години ночі на вулиці Лесі Українки працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На водія ВАЗу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судове засідання керманич “Жигулів” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Мільйони поза домом. Чи повернуться українські біженці на батьківщину