неділя , 28.04.2024

У Калуші водій фури за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

алкоголь після ДТП

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 12 червня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Об’їзній водій вантажного автомобіля “MAN TGA” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб та причіп отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій вантажівки після дорожньо-транспортної пригоди вжив алкогольні напої.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної вимоги поліцейського про зупинку).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій фури двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “MAN TGA” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Житель Рогатинської громади став жертвою шахрайства: чоловік втратив 400000 гривень