п’ятниця , 03.05.2024

У Галичі п’яний водій “Сітроену” скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 серпня 2023 року у місті Галичі. Близько першої години ночі на вулиці Львівській водій автомобіля марки “Сітроен” не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на металеву огорожу.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження, а також було пошкоджено 15 метрів огорожі.

Водій був нетверезим. Результат огляду на стан алкогольного сп’яніння – 2,28 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУПАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУПАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій “Сітроену” двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Сітроен” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУПАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Оренда стаціонарного бетононасоса: ефективне рішення для будівельних проектів