понеділок , 29.04.2024

У Франківську водій “Шкоди” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 17 червня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 18:20, на Європейській Площі патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Skoda SUPER B”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови, порушення координації рухів тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року. Тому в цьому випадку на водія “Шкоди” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Skoda SUPER B” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
На Прикарпатті чоловік за крадіжку велосипеда під час війни отримав 7 років тюрми