понеділок , 29.04.2024

У Франківську п’яний водій “Mitsubishi” в’їхав в електроопору і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

п'яний водій

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 5 травня 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 17:30 на вулиці Коновальця водій автомобіля “Mitsubishi Grandis” не вибрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб та опора отримали ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення мови тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій “Мітсубісі” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi Grandis” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Співавтор вірусного хіта “Доберман” випустив новий трек про любов