неділя , 28.04.2024

У Букачівцях п’яний водій попався поліції і отримав 34000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 26 травня 2023 року у селищі Букачівці Івано-Франківського району. Близько 11:40 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ИЖ 2717”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: неприродна блідість, сповільненість, виражене тремтіння пальців рук.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій легковика не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “ИЖ 2717” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
На Прикарпатті судитимуть учасників злочинної групи, яка незаконно переправляла чоловіків до Румунії