неділя , 28.04.2024

У Брошнів-Осаді водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 червня 2023 року у селищі Брошнів-Осада. Ввечері, близько 23:20, на вулиці Морозенка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Volkswagen Crafter”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, нечітка вимова, нестійка хода. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення було вчинено повторно впродовж року.

Тому на водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судові засідання керманич “Фольксвагена” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “Volkswagen Crafter” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Наркотики в маслі: у Франківську на постачанні наркотиків у СІЗО викрили киянина