понеділок , 06.05.2024

У Богородчанах водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій наркотики

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 вересня 2023 року у смт. Богородчани. Ввечері, близько 18:30, на вулиці Надвірнянське шосе працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: зіниці очей слабо реагували на світло, виражене тремтіння пальців рук та поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння керманич в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення було вчинено втретє впродовж року. На водія “Жигулів” склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судове засідання керманич ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію транспортного засобу, але суд не застосував цього покарання, оскільки автомобіль, який їхав порушник, належить іншій особі.

Читайте також –
На кордоні України в чергах стоять 1900 вантажівок – ДПСУ