понеділок , 29.04.2024

У Богородчанах п’яний водій скутера втікав від поліції і скоїв ДТП

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

скутер ДТП

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 серпня 2023 року у смт. Богородчани. Близько 17:20 на вулиці Шевченка водій скутера “Honda Dio” не виконав вимогу поліцейського про зупинку і продовжив рух.

Втікаючи, водій скутера, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на припаркований автомобіль.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій скутера перебував у стані алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій скутера своєї провини не визнав. Пояснив, що алкогольні напої у той день не вживав, а вимогу поліцейських про зупинку не виконав, бо не почув сигналу. Огляд на стан сп’яніння проходив на місці зупинки за допомогою приладу “Драгер”, але не міг в достатній кількості продути повітря і поліцейські це розцінили як відмову від проходження огляду.

Втім, для судді ці аргументи виявилися непереконливими. Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія скутера “Honda Dio” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
Співавтор вірусного хіта “Доберман” випустив новий трек про любов