понеділок , 29.04.2024

Понад три проміле: у Надвірній п’яний водій скутера їхав на роботу та попався поліції

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 14 липня 2023 року у місті Надвірна. Вранці, близько 07:00, на вулиці Січинського працівники поліції зупинили водія скутера “Honda Dio”, який рухався без номерних знаків.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак, водієві було запропоновано пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився це зробити на місці зупинки транспортного засобу.

Результат алкотесту виявився позитивним – драгер показав 3,49 проміле алкоголю, що в 17 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння, або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій скутера визнав свою провину в повному обсязі. Пояснив, що вночі вживав алкогольні напої, після чого вранці їхав на роботу та був зупинений поліцейськими.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія скутера “Honda Dio” винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
На Прикарпатті судитимуть депутата і бухгалтера за привласнення бюджетних коштів