четвер , 02.05.2024

Понад 2 проміле: у Галичі водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

пиво за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 серпня 2023 року у селі Дем’янів. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Львівській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водієві було запропоновано пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки або у медичному закладі. Керманич погодився це зробити у медичному закладі. Результат огляду – 2,56 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” не визнав своєї провини. Запевнив, що не вживав алкогольні напої та не керував транспортним засобом. Вказав, що автомобіль стояв на підвищенні і він сів за кермо та спустився на машині з гірки, не заводячи двигуна.

Втім, дане твердження повністю спростовується представленими у суду відеозаписами з нагрудних камер поліцейських. На відео зафіксовано, що транспортний засіб не котився з гірки, а рухався на перехресті та потім водій автівки зупинився на вимогу поліцейських.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
У Верховинському районі 56-річний чоловік з подвір’я знайомого викрав мотоцикл