неділя , 28.04.2024

Під Бахмутом загинув 47-річний воїн з Калуша Павло Воробець

У бою з російськими окупантами загинув захисник з Калуша Павло Воробець. Учасник АТО/ООС, вийшов з Дебальцівського оточення.

Павло Воробець

“Серед наших героїв – солдат Воробець Павло Романович, мешканець Калуша, 1976 р. н. У ЗСУ Павло Воробець служив стрільцем-помічником гранатометника мотопіхотного батальйону військової частини. Загинув 31 грудня 2023 року від отриманих поранень унаслідок мінометного обстрілу на Донеччині”, – повідомила голова Калуської військової адміністрації Жанна Табанець.

У зону бойових дій вирушив ще 2014 року в складі 128 бригади. Воював під Нікішиним та вийшов з Дебальцівського котла, отримав нагороди за зразкову службу й відданість Батьківщині.

Потім Павло Воробець перебував за кордоном. Та з початком повномасштабної війни повернувся, щоб стати на захист України. Вирушив на поле бою 11 липня 2022 року в складі 10 гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Виконуючи бойові завдання із захисту Батьківщини, двічі, у серпні та жовтні 2022 року, отримав осколкові поранення. Після реабілітації повернувся на поле бою до своїх побратимів.

Загинув 31 грудня 2023 року під час мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

У героя залишилася дружина, неповнолітня донечка, мама, сестра й побратими.

Читайте також –
На війні загинув аеророзвідник з Франківська Євген Хоміцький