субота , 27.04.2024

На Прикарпатті затримали трьох жителів Буковини, які збували фальшиву валюту

Зловмисники купували дорогі мобільні телефони, а розраховувались підробленими доларами.

долари

Поліцейські встановили причетність фігурантів одразу до кількох таких кримінальних правопорушень.

Про це сьогодні, 2 січня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

До івано-франківських поліцейських надійшла заява від мешканця обласного центру, який повідомив, що двоє невідомих осіб заволоділи двома мобільними телефонами «iPhone 14 pro», розрахувавшись за них іноземною валютою з явними ознаками підробки. Поліцейські розпочали кримінальне провадження.

В ході проведення оперативних заходів працівники відділу кримінальної поліції Івано-Франківського РУП, спільно зі співробітниками Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області та за підтримки можливостей відділу кримінального аналізу обласної поліції встановили групу осіб, яка причетна до кримінального правопорушення.

Йдеться про трьох мешканців Буковини. Організатор – 19-річний житель Чернівців, який при зустрічі з потерпілими здійснював безпосередній збут підробленої валюти. Співучасники – 19-річний та 24-річні буковинці.

Правоохоронці провели 18 обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів, в їхніх автомобілях, а також на місцях реалізації мобільних телефонів, якими фігуранти заволоділи незаконним шляхом.

Вилучили мобільні телефони та грошові кошти. Речові докази направлено на проведення відповідних експертиз.

Трьом фігурантам слідчі оголосили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального Кодексу України. Підозру організатору слідчі оголосили заочно. Вирішується питання про оголошення чоловіка в міжнародний розшук.

Наразі поліцейські встановлюють інших потерпілих та встановлюють причетність фігурантів до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Читайте також –
Судитимуть прикарпатця, який здавав в оренду неіснуючий будинок в Карпатах