понеділок , 29.04.2024

На Косівщині водій автомобіля “Хюндай” випив після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

п'яний водій

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 квітня 2023 року у селі Уторопи Косівського району. Близько 17:30 на вулиці Центральній водій автомобіля “Hyndai IX 35” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився. Пояснив поліцейським, що після автопригоди пішов до одного з мешканців села і там, щоб зігрітися, випив 50 грамів самогонки та 50 грамів коньяку. Також вказав, що не знав про заборону вживання алкоголю після ДТП.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій автомобіля “Хюндай” не визнав своєї провини.

Адвокат водія намагався переконати суддю, що ДТП не було – мовляв, чоловік пошкодив лише свій автомобіль, нікому іншому збитків не було завдано. А якщо не було ДТП, то й відповідно не було підстав для проходження огляду на стан сп’яніння.

Втім, дослідивши матеріали справи, суд постановив водія автомобіля “Hyndai IX 35” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У прикарпатця на кордоні знайшли незадекларовані акумулятори на майже 1,5 млн грн