четвер , 09.05.2024

Автоклав стоматологічний: як працює і де придбати?

Основним обладнанням кожної стоматології є стоматологічний автоклав.

Він дозволяє підтримувати інструменти та стоматологічні наконечники, що використовуються щодня, в чистоті, забезпечуючи найвищий рівень безпеки для пацієнтів. Стоматологічний автоклав, як основне стерилізаційне обладнання для стоматології, повинен мати фракціонований попередній вакуум, який дозволяє повністю видалити повітря за допомогою послідовності імпульсів вакууму та впорскування пари.

Стоматологічні автоклави для ефективної стерилізації

Серед доступних методик стоматологічні автоклави на даний момент є найефективнішим методом стерилізації всіх видів інструментів, у тому числі з капілярною структурою. Ці пристрої мають вбудований принтер, який відповідає за роздруківку процесу стерилізації. Апарат для стерилізації зубних насадок підходить для стерилізації всіх видів твердих матеріалів. Стоматологічний стерилізатор має широкий спектр застосування – він використовується не тільки в стоматологічних кабінетах, але і в лікарнях, лабораторіях, салонах краси і професійних тату-студіях.

В стоматологічних магазинах представлені не тільки невеликі автоклави для стерилізації інструментів, але і стоматологічні турбіни, наконечники і мікромотори від відомих виробників.

Автоклав – що це таке і для чого потрібен?

Автоклав – це обладнання, яке забезпечує точну стерилізацію стоматологічного та косметичного інструментарію. Використання цього пристрою знищить мікроорганізми, присутні на багаторазових інструментах, підготувавши аксесуар до безпечної та гігієнічної обробки. Стерилізацію різних видів виробів проводять проточною водяною парою при температурі 121—134° і тиску 1,5—2,5 атмосфери. Ці високі показники гарантують ретельну стерилізацію інструментів. Залежно від обраної моделі автоклава можна стерилізувати кілька інструментів одночасно.

Переваги використання цього обладнання:
1. забезпечує стерильність інструментів;
2. гарантує безпеку проведених процедур;3. ефективний в дії;
4. функціональний;
5. простий у використанні.

Тому варто інвестувати в гігієнічне виконання спеціалізованих стоматологічних процедур – це гарантія безпеки як для пацієнта, так і для лікаря.

Хто може працювати з автоклавом у стоматологічному кабінеті?

Обслуговувати автоклав для стерилізації інструментів можуть відповідним чином навчені працівники, які володіють знаннями щодо безпечної стерилізації медичних інструментів і знають правила експлуатації конкретної моделі автоклава. Зокрема, йдеться про обов’язкову охорону праці та відповідне навчання на робочому місці. Інструктаж повинен закінчуватися отриманням документа, що підтверджує знання принципів роботи автоклава.