понеділок , 29.04.2024

3,5 проміле: у Франківську водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 червня 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Довженка патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21112”.

Керманич “Лади” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, тож патрульні запропонували йому на місці зупинки пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився і отримав позитивний результат – драгер показав 3,54 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судові засідання водій “Лади” двічі не з’явився, клопотань про відкладення засідань не подавав, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21112” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Косівському районі загорівся легковий автомобіль