понеділок , 29.04.2024

2,3 проміле: у Косові водійка “Опеля” за п’яну їзду отримала 17000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 вересня 2023 року у Косівському районі. Близько першої години ночі у селі Смодна працівники поліції за порушення комендантської години подали сигнал зупинки водієві автомобіля “Опель Астра”.

Жінка, яка перебувала за кермом, не виконала вимогу поліцейського, продовжила далі рух і згодом все ж таки зупинилася у селі Старі Кути.

У кермувальниці були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав результат 2,3 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали два адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водійка “Опеля” не з’явилася, клопотання про відкладення розгляду не подавала, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, Косівський районний суд постановив водійку автомобіля “Опель Астра” визнати винною у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив їй покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень.

Водійського посвідчення порушниця не отримувала, тому суд не застосував додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Карпатах зійшли три лавини