четвер , 09.05.2024

Знову п’яний: у Франківську водій “Опеля” отримав 40800 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння, будучи при цьому позбавленим права керування транспортними засобами.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 лютого 2023 року у місті Івано-Франківську. Вранці, близько 09:00, на вулиці Пасічній патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння, а саме: звужені зіниці, які не реагують на світло, неприродна блідість, виражене тремтіння пальців рук. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Опеля” відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому тепер на водія “Опеля” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння). А також на нього склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

У судові засідання водій “Опеля” двічі не з’явився, судові повістки проігнорував, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Читайте також – 
Перетяжка керма: відновлення комфорту і стилю вашого автомобіля