п’ятниця , 03.05.2024

Випив 200 грамів горілки і літр пива: у Надвірній водій “Ниви” отримав 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

пиво за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 березня 2023 року у селі Лоєва Надвірнянського району. Близько другої години ночі на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2121” (“Нива”), який порушував правила дорожнього руху – при зміні напрямку руху не увімкнув покажчик повороту.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У письмових поясненнях водій “Ниви” вказав, що їхав від знайомого до дівчини і перед тим як сідати за кермо випив 200 грамів горілки та 1 літр пива.

У судові засідання керманич “Ниви” кілька разів не з’явився, тому справу врешті розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2121” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також –
На Івано-Франківщині зіткнулися “Рено” і “Шкода”: шестеро людей травмовано