субота , 04.05.2024

В Івано-Франківську на озері загинув чемпіон світу з тхеквондо Данило Демчишин

Вранці, 12 грудня, трагічно загинув багаторазовий чемпіон світу та Європи з тхеквондо, мешканець Івано-Франківська Данило Демчишин. Титулований спортсмен втопився під час запливу на озері.
Данило Демчишин

Трагічну звістку про загибель одного з найкращих спортсменів України повідомив департамент молодіжної політики та спорту міськради Івано-Франківська. Данилу Демчишину було лише 25 років.

Загибель свого учня прокоментував його тренер Олег Соловей. За словами наставника, Данило щоранку купався в міському озері. На жаль, 12 грудня він зробив свій останній заплив.

“Страшне горе! Сьогодні вранці при трагічних обставинах загинув Данило Демчишин. Данило, мій вихованець з самого дитинства, фактично був як син, дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, гордість Всеукраїнського союзу таеквон-до і України”,
– написав тренер Демчишина у Фейсбуці.

Данило Демчишин народився 23 липня 1998 року. Мав звання майстра спорту України міжнародного класу з таеквон-до та кікбоксингу ВАКО.

Був дворазовим чемпіоном світу з таеквон-до, триразовим чемпіоном Європи з таеквон-до та переможцем Кубка Європи 2016 року (в Румунії).

У спортивному сезоні 2022 року був визнаний одним із найкращих спортсменів за підсумками виступів.

Читайте також –
У “Київстарі” збій у мережі пояснили хакерською атакою