понеділок , 06.05.2024

У Яремчі водій “Доджа” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Яремчанський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

авто алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 лютого 2023 року у місті Яремче. Вночі, близько 01:30, на вулиці Петраша працівники поліції зупинили водія автомобіля “Dodge Ram Van”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: нестійка хода, тремтіння пальців рук, запах алкоголю з рота тощо. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Доджа” кілька разів не з’явився, судові повістки проігнорував, причини неявки не повідомив, тому справу врешті розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “Dodge Ram Van” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
У Коломиї водій “Шкоди” скоїв ДТП і намагався уникнути відповідальності за п’яну їзду