вівторок , 07.05.2024

У Вигодській громаді п’яний чоловік упав з мотоцикла і отримав 17000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

мотоциклетний шолом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 квітня 2023 року у селі Мислівка Вигодської громади. Вранці, близько 08:50, на автодорозі Долина – Хуст водій мотоцикла “Форте” не впорався з керування, з’їхав з дороги та впав.

У результаті ДТП водій отримав незначні ушкодження, тож свідки події викликали швидку.

Керманич мотоцикла перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – 2,34 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій мотоцикла визнав свою провину, пояснив, що справді вживав спиртне і після цього сів за кермо. Просив суворо не карати та обіцяв, що більше такого не повториться.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія мотоцикла “Форте” визнати винним у вчиненні порушень ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Провадження у справу за ст. 124 КУпАП суд закрив у зв’язку з відсутністю складу порушень, оскільки нікому із сторонніх осіб не було завдано збитків.

Читайте також –
Міноборони планує надсилати повістки “електронкою”, в тому числі і за кордон