середа , 01.05.2024

У Ворохті п’яний чех упав з мотоцикла і отримав 17000 грн штрафу

Яремчанський міський суд призначив покарання для іноземця, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

мотоцикл аварія

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 15 травня 2023 року у Ворохті. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Данила Галицького громадянин Чехії, керуючи мотоциклом “Спарк” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керування та упав на проїжджу частину дороги, в результаті чого отримав травми.

Керманич двоколісного транспортного засобу перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного у медичному закладі, становив 0,65 проміле, що суттєво вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, хоча викликався неодноразово, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Яремчанський міський суд постановив водія мотоцикла “Spark” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також –
На Прикарпатті водійка “Форда” збила двох пішоходів – жінку і 5-річну дитину