неділя , 05.05.2024

У Тисмениці водій “Пежо” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 травня 2023 року у селі Угринів. В обідню пору, близько 14:00, на вулиці Калуське шосе патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Пежо 3008”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з рота, почервоніння очей, порушення координації рухів тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Пежо” визнав свою провину та просив при накладенні адміністративного стягнення не застосовувати оплатне вилучення транспортного засобу, оскільки автомобіль є спільною власністю подружжя і дружина його часто використовує для потреб сім’ї.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Пежо 3008” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Зведення нових об’єктів під ключ в Україні