понеділок , 29.04.2024

У Тлумачі водій “Субару” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

конфіскація автоЯк зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 12 жовтня 2022 року у селі Олешів Тлумацької міської громади. Близько 12:00 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “SUBARU LEGACY”.

Під час спілкування та перевірки документів у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: тремтіння пальців рік, звужені зіниці, які не реагували на світло.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Субару” відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за їзду у стані сп’яніння. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Субару” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “SUBARU LEGACY” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Читайте також –
У Долинській громаді під час пожежі будинку травмувалися троє людей