четвер , 02.05.2024

У Снятині водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 10 діб арешту

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

наручники, арешт

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 червня 2023 року у селі Борщів Заболотівської територіальної громади.

Ввечері, близько 23:00, працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля “Мерседес Бенц Е-240”. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу за допомогою газоаналізатор “Драгер”. Результат виявився позитивний – 0,90 проміле, що суттєво вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень або адміністративного арешту терміном до 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу, який є у власності порушника.

У судовому засіданні водій “Мерседесу” визнав свою провину. Пояснив, що пив пиво, після чого керував автомобілем. Також повідомив, що штраф у розмірі 17000 грн за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП досі не сплатив.

Виходячи з цього, за наступне порушення суд вирішив призначати покарання не у вигляді штрафу, а адміністративного арешту.

Отож, дослідивши матеріали справи Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц Е-240” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Франківські спецпризначенці під Авдіївкою спалили за раз три машини окупантів (ВІДЕО)