понеділок , 29.04.2024

У Рогатині водій “Шкоди” за їзду у стані сп’яніння отримав 51000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 червня 2023 року у селі Бабухів Рогатинської міської громади. Вранці, близько 10:45, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Skoda Superb”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: зіниці очей слабо реагували на світло, блідість шкіри обличчя.

Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі у встановленому законом порядку. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого виду сп’яніння).

Також на нього склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “Skoda Superb” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд не конфіскував у порушника автомобіль “Skoda Superb”, оскільки цей транспортний засіб належить іншій особі.

Читайте також –
Вантажівка після ДТП повисла з моста: рятувальники витягнули з кабіни жінку (ВІДЕО)