неділя , 28.04.2024

У Печеніжині п’яний водій “Опеля” в’їхав в електричну опору. Як покарали порушника?

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 18 червня 2023 року у селищі Печеніжин. Близько другої години ночі на вулиці Лесі Українки водій автомобіля “Опель Вектра” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору, заїхавши при цьому на територію приватного обійстя.

У результаті аварії було завдано матеріальних збитків. Водій “Опеля” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з роту, порушення мови та порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також –
Сімейні автомобілі Ford: найкращі моделі для комфортних поїздок великою родиною