субота , 27.04.2024

У Надвірній водій “Рено” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 червня 2023 року у селі Гвізд Надвірнянського району. Вночі, близько 00:30, на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Лагуна”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, нечітка вимова та порушення координації рухів. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року. Тому на водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “Рено” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Рено Лагуна” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також –
Сімейні автомобілі Ford: найкращі моделі для комфортних поїздок великою родиною